Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 februari, 2022 - 08:00Uppdaterad: torsdag, 3 februari, 2022 - 08:00

Stefan Liv och flygkatastrofen

En vacker sensommardag i september 2011 ska Stefan Liv och hans lagkamrater i Lokomotiv Jaroslavl flyga till Belarus huvudstad Minsk för säsongens första match i KHL. Men i samband med start får planet inte tillräcklig höjd. Det kraschar in i en radiomast och störtar ner i floden Volga.

Det här är berättelsen om en av svensk ishockeys största profiler, om sorg och saknad och hemliga möten när laget i himlen skulle återuppbyggas.

Ett program av Martin Marhlo, Sveriges Radio, hösten 2021.

Medverkande:

Viktor Wallin, en av Stefan Livs närmaste vänner, tidigare lagkamrat och gudfar till Stefans barn: ”Han hatade att förlora. Blev alltid bättre ju mer det gällde”.

Magnus Carlson, tidigare fystränare och mental rådgivare i HV71. Med sin bakgrund som pingstpastor också den som både vigde och begravde Stefan Liv: ”Han hade tuff panna. Drev sig själv väldigt hårt. Han var extrem många gånger”.

Linda Brevitz, fd ordförande i supporterföreningen Northbanks: ”Folk ringde och bara skrek och grät. Fruktansvärda skrik”.

Staffan Kronwall, fd hockeyspelare med över 100 landskamper på meritlistan. Spelade åtta år i Lokomotiv Jaroslavl: ”De hade ställt upp killarnas kistor i arenan. Nån spelarfru låg på kistan och kramade om den. Det kändes som om man gick med skor som vägde 50 kilo styck där”.

Slutmix: Elvira Björnfot

Arkivljud: Sveriges Radio, SVT, Canal+

Programmet publiceras som ett resultat av det så kallade Nordvision-samarbetet. Nordvision är en organisation där Ålands Radio och TV Ab och andra nordiska public service-bolag samarbetar och gratisutväxlar tv- och radiomaterial.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »