Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 september, 2016 - 10:34Uppdaterad: torsdag, 6 oktober, 2016 - 13:23

Ainas mopedlåt tävlar i MGP

Om en knapp månad är det dags för den tionde upplagan av tävlingen MGP på Yle Fem. Det är barn och unga från Svenskfinland som tävlar med låtar som de själva har skrivit.

Bland årets finalister finns tioåriga Aina Andersson från Eckerö med sin låt Hem med mopeden. Aina berättar att hon fick idén redan ifjol då hon såg en kompis som kom körande på en skinande fin moped.

I somras var finalisterna på läger och fick jobba med coacher som hjälpte dem både med det musikaliska och artistiska. Inför den direktsända TV-finalen den 8 oktober kommer de att få träna några dagar i Helsingfors.

I nästan alla finalnummer är det med dansare och här är ålänningarna Simone D'Cruz, 11, och Emma Heiniö, 13, båda från Mariehamn med.

Du kan lyssna på Hem med mopeden här: https://www.youtube.com/watch?v=9WG2KYD9c1g&feature=youtu.be

Tävlingsbidragen kommer också på en skiva som släpps 23.9.

Aina Andersson berättade för Gomorron om låten och hur det känns inför tävlingen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »