Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 januari, 2018 - 12:57Uppdaterad: måndag, 15 januari, 2018 - 12:57
  • Åsa Dahlman i orangeriet. Foto: Kjell Brändström

Det blåser nya vindar på Sandåsen

Det gamla familjeföretaget Sandåsens handelsträdgård har nu bytt ägare, och Gomorron tog idag en pratstund med en av de nya ägarna.

Från årsskiftet övergår familjeföretaget Sandåsens handelsträdgård i ny ägo när ett nytt företag med Åsa Dahlman och Sofie Lundström som huvudmän tar över efter Lars och Carina Söderlund. Kjell Brändström träffade Åsa Dahlman i handelsträdgården för att prata om framtiden.

För Åsa innebär det här ett riktigt karriärsbyte, och en dröm som blivit verklighet. Tidigare har hon arbetat på Dahlmans, och hon säger att hon alltid har varit intresserad av trädgård och växter, och för ett par år sedan väcktes drömmen om att också jobba med det. Tillsammans med Sofie Lundström som är utbildad trädgårdsmästare tog hon över Sandåsens handelsträdgård. Även om de har olika ingångar till företaget har de båda en passion för trädgårdsarbete och säger att handelsträdgården kommer drivas som ett familjeföretag.

Sofie Lundström som just nu utbildar sig till trädgårdsarkitekt kunde inte närvara under intervjun på grund av sina studier. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »