Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 juni, 2023 - 12:05Uppdaterad: torsdag, 8 juni, 2023 - 16:11
  • I mitten Amanda Jansson som Maja under inspelningen i Geta, foto Lina Hagström.
  • Inspelningen av Stormskär Maja är klar Geta, foto lina Hagström.

Filminspelningen av Stormskärs Maja är inne på slutrakan – intervju med Amanda Jansson

Amanda Jansson, kanske mest känd från den svenska dramaserien Tunna blå linjen, spelar huvudroll i filmen om Stormskärs Maja. Under en inspelningsdag på Havsöra i Geta fick vi kika in bakom filmkulisserna och prata med huvudrollsinnehavaren.

Amanda Jansson berättar att åländskan är den svåraste dialekten hon tagit sig an och att både hon och Linus Troedsson, som spelar maken Janne, fått språklig hjälp av den åländska skådespelaren Andrea Björkholm

– Vi har haft ett antal tillfällen med henne och gått igenom manuset och lärt oss placera vokalerna på rätt ställe i munnen och så där. Men det har varit en utmaning och det är fortfarande en utmaning, så där att man tänker men hur ska det här låta nu då. Jag tror att den sitter nu, men det har krävts lite tankeverksamhet, det har det, säger Amanda Jansson. 

Av filmens 47 planerade inspelningsdagar är det nu inte många kvar. 
– Det känns jättetråkigt att det ska ta slut. Jag vill knappt tänka på det. Det här har betytt så mycket för mig personligen, att få göra den här rollen och jobba med de här människorna.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »