Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 februari, 2014 - 11:19Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 10:24

Fiskdiesel kan driva skärgårdsfärjor i framtiden, nya vindar på Teaterskolan och Folkhälsans drar igång två motionskampanjer.

Idag kikar vi in bakom kulisserna hos Teaterföreningen i Mariehamn och deras Teaterskola som nu fortsätter sin verksamhet utan uppehåll efter ledarbytet. Vi träffar elever och de nya ledarna Ove Andersson och Mats Stenlund.
Vi bjuder även Eric Dunder och Markus Karlsson som berättar om Folkhälsans motionskampanjer.
Gunilla Jansson på Jomala bibliotek berättar att man idag uppmärksammar att det är Runebergsdagen.
Och så berättar vi om Ålands teknikkluster, en förening som jobbar med projekt kring miljövänlig teknik som i höstas fick pengar av landskapsregeringen och EU för att göra en förstudie om miljövänliga bränslen. Igår presenterades  rapporten för landskapsregeringen och Jan Grönstrand som är projektansvarig berättar att det är främst två olika drivmedel dom tittat på.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »