Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 februari, 2016 - 10:00Uppdaterad: måndag, 9 januari, 2017 - 15:15

Trafik och Motor: Fiskdiesel och bemötandeteknik

Fiskdiesel och kurs i bemötandeteknik.

Att kunna bemöta en person med funktionsnedsättning på rätt sätt är viktigt att känna till alla att känna till, synnerligen viktigt att ha koll på om man är busschaufför. I det här programmet träffar vi läraren Britta Nyman som själv är rullstolsburen och vid det här laget dragit flere kurser i hur man bemöter passagerare med speciella behov. Övriga gäster är Mathias Franzas som är lärare vid Ålands yrkesgymnasium, chaufförerna Sture Larsson och Sven Erik Öman samt chauffören Sven Larsson som nyligen tilldelades bemötandepriset. Eftersom vi i programmet hade tillgång till bussar med fiskdiesel som drivmedel så passade vi även på att utforska den biten. I programmet medverkar som vanligt Paavo Salmi, programledare är Kjell Brändström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »