Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 juli, 2018 - 11:31Uppdaterad: måndag, 9 juli, 2018 - 12:55
  • En av kottarna på Carolines tomt äter kattmat med god aptit. Foto: Axel Eriksson

Igelkottar har det svårt i torkan

Det är inte bara växtligheten som kämpar i torkan, även igelkottar har det svårt i det torra vädret. Caroline Lönngren har varit intresserad av igelkottar sedan barnsben och gör mycket för att hjälpa igelkottarna i sitt kvarter.

–Ställ gärna ut vatten till igelkottarna, låga stadiga skålar är det som gäller. De ställer sig gärna i skålarna och kan välta dem om de är högre berättar Caroline Lönngren.

Man kan också vattna lite i några hörn av trädgården för att få maskar och annat som igelkottar äter att krypa upp till marknivå. Det underlättar även för igelkottarna att gräva i den annars hårda och torra jorden. Vill man kan man även ställa ut mat.

–Kattmat, laktos och glutenfri, är det bästa. Speciellt nu när de ofta har näringsbrist. Man ska försöka placera både mat och vatten lite skyddat, till exempel nära buskage. Tänk också på att gömma det så inte katter eller skator kommer åt det säger Caroline.

Det är också viktigt att tänka på att igelkottarna är vilda djur. Kottarna är väldigt söta men de kan bära på flera sjukdomar så iakta försiktighet och använd alltid handskar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »