Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 april, 2023 - 13:30Uppdaterad: onsdag, 19 april, 2023 - 13:32
  • David Andersson och Lars Gottberg, foto Kjell Brändström.

Inga olyckor längs farlederna trots lågt vattenstånd

Ålands sjöräddningssällskap har inte fått in några rapporter om incidenter till sjöss på grund av det väldigt låga vattenståndet. Den lätta båttrafiken har fortfarande inte kommit igång för säsongen vilket gör att sannolikheten för incidenter till sjöss minskar rapporterar man på sjöräddningen.

– Så här tidigt på våren ska man även va uppmärksam på att olika sjömärken kan ha flyttats eller helt försvunnit på grund av isar och hårda vindar, säger sjöräddaren David Andersson.

Nästa vecka på onsdag håller Ålands sjöräddningssällskap vårmöte i Högskolan Norra, där bland annat en representant från Traficom medverkar för att delge de senaste inom farledsuppdateringar.

– Vi ser fram emot att få ta del av hur dom jobbar på Traficom, det är också ett öppet informationstillfälle så vem som helst får komma och lyssna, säger Lars Gottberg.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »