Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 september, 2022 - 11:24Uppdaterad: tisdag, 27 september, 2022 - 11:26
  • Gunilla G Nordlund, foto Kjell Brändström.

”Luciaförberedelserna är igång”

Trots att det ännu bara står september i kalendern så arbetas det för fullt med något som är högaktuellt i december - nämligen årets lucia.

– I söndags kunde vi i juryn utse sju stycken kandidater, det är alltid ett så svårt jobb men vi har visa kriterier att förhålla oss till, sångfärdigheten är en sådan, säger luciakommitteéns ordförande Gunilla G Nordlund.

Årets kandidater i Folkhälsans luciakampanj är:

Tindra Karlsson (Jomala), Emilia Strandvik (Jomala), Klara Westerholm (Mariehamn), Smilla Påvall (Mariehamn), Elin Lindholm (Vårdö), Fanny Jörgensen (Mariehamn), Emma Sahlin (Geta).

Kampanjstart är det den 3 november, då börjar röstning samt försäljning av lucialotter och märken. Insamlingen går oavkortat till utsatta barn och familjer på Åland.

Pipsa Juslin är musikalisk ledare för årets Luciaprogram.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »