Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 februari, 2023 - 11:34Uppdaterad: torsdag, 9 februari, 2023 - 11:34
  • Denise Bergvall. Foto: Tomas Tornefjell.
  • Robert Jansson. Foto: Tomas Tornefjell.
  • Krisanti Pettersson. Foto: Tomas Tornefjell.

Ökat tryck på second hand som följd av höjd inflation och ökat intresse

Allt fler väljer att köpa kläder och andra begagnade varor på en loppis eller i en second hand-butik.

En förklaring är det rådande kostnadsläget, men det finns också helt enkelt ett ökat intresse för återbruk. Ålands radios reporter Tomas Tornefjell åkte ut till några loppisar och second hand-butiker för att diskutera mer om den kultur som råder kring det här.

- Det blir mer populärt nu när det är svåra tider. Föräldrar vill köpa begangat till sina barn då till exempel barnböcker är så jättedyra nu för tiden, säger Krisanti Pettersson, ägare av Loppis & sånt.

Men Robert Jansson, verksamhetsledare vid Emmaus, menar att de ser en ökning, men att deras verksamhet inte är särskilt känslig av konjunkturförändringar.

- Folk kanske inte handlar lika mycket nya grejer när det är dåliga tider och då kan det minska lite här, men det är marginellt, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »