Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 juni, 2014 - 10:30Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 12:02

om problemtänder

Att under hela sin ungdom ha kämpat med urusla tänder och att vid 34 årsålder stå där och inse att det finns ingen återvändo - alla tänder måste dras ut, det är en mardröm. Den mardrömmen har Henrik Löthman levt i och i programmet Hela människan om problemtänder berättar han sin historia där även diabetes spelar en stor roll men också tandlossningssjukdom. Idag har Henrik löständer och vågar för första gången på evigheter le stort mot dem han möter men ännu är han inte nöjd. Drömmen är att få tänder som sitter fast i käken!
Men hur vanligt är det att drabbas så här hårt? Det frågar vi tandläklare Mikael Lagström och passar också på att prata om orsaker till karies (hål i tänderna) och tandsten och om spänningshuvudvärk som kan bero på att man gnisslar tänderna på natten.
Programledare är Ann-Christine Karlsson.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »