Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 augusti, 2022 - 12:35Uppdaterad: måndag, 22 augusti, 2022 - 09:19
  • Rebecka Aavanen. Foto: Samuel Stenroos, pressfoto

Rebecka släpper första singeln från flerårigt skivprojekt

När Ålands Radio 2018 intervjuade Rebecka Aavanen 2018 om hennes tro och om countrymusik nämnde hon att hon hade ett skivprojekt på gång.

I dag, den 19 augusti 2022, släpps det första spåret från en EP med fem låtar som har releasedatumet 16 september.
- Det att det har tagit så lång tid beror på att det sedan 2018 kommit både två barn och en pandemi, skrattar Rebecka.

Hon säger att texten i musiken är viktig för henne, och att den blir ett uttryck för hennes tro.
- Skivbolaget som har signat mig är ett bolag som sysslar mycket med religiös musik, lovsång och sånt man sjunger i kyrkan. Jag har utvecklats mycket sedan jag började spela in 2017 och det kändes när jag i somras var och spelade in senast som att jag har blivit mer självsäker. Jag har tagit sånglektioner av Bel Canto, lärt mig lite hur en studio fungerar och haft tid att fundera över mitt material. Det finns inget annat sätt att göra det än på riktigt, säger hon, och tillägger att hon är nöjd med resultatet.

Dagen efter releasen, den 17 september, framträder Rebecka Aavanen med sitt eget material i sin församling, i Pingstkyrkan i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »