Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 februari, 2023 - 11:04Uppdaterad: fredag, 3 februari, 2023 - 12:56
  • Torsten Föreläser i Lumparland och Jomala under sin Ålandsvisit. Foto: Nelly Björkqvist.

Religionsforskaren Torsten Sandell om kristendomen i Turkiet: "Nya människor frågar om de får vara med och kyrkan ökar"

Torsten Sandell, som arbetat som religionsforskare och lärare vid Elrim-institutiet i Istanbul, föreläser på Åland i helgen på inbjudan av Jomala församling.

Efter nio års utlandsarbete i Turkiet, har Torsten Sandell nu kommit tillbaka till Finland. Under sin tid utomlands har han bland annat under 2018 kommit ut med boken ”Sultanens återkomst – en analys av 2010-talets Turkiet”. Den här veckan ger han föreläsningar om sina erfarenheter och sitt arbete, som enligt honom varit väldigt spännande.

- Det är en helt annan värld att leva i ett muslimsk land, säger han.

Bland annat har också diskussionen kring Finland och Sverige varit mer påtaglig i Turkiet, i och med det diskussioner som råder om ländernas medlemskap i Nato.

- Nu i höstas var Finland och Sverige på tapeten och det var som att folk upptäckt länderna på riktigt nu, säger Sandell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »