Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 januari, 2017 - 10:19Uppdaterad: torsdag, 9 november, 2023 - 15:10

Vi Minns Christian Stormbom

Vi har hört honom mycket i Ålands Radio de senaste åren bl.a. i programmet Mediemagasinet Julius och titt som tätt dyker hans filmer upp i Ålandskanalen. Christian Stormbom avled 2016 efter en kort tids sjukdom.  I programmet får vi höra mer om hur han var som person och vilka idéer han bar på.

I programmet intervjuas Christian Stormboms hustru Ildiko och hans arbetskamrater och vänner Kalle Wetterström, Ulf Weman, Tom Wiklund och Fredrik Hitonen.

Vi får lära känna Christian Stormbom på ett personligt plan. Vi hör om hans otroliga allmänbildning och stora tekniska kunskaper och planer som ibland blev av och ibland inte. Vi hör också om var han själv fann styrka att ständigt kämpa för de svaga i samhället. Ett av Christian Stormboms sista stora projekt var det digitala videoarkivet som ännu idag drivs framåt, ett år i taget, med stöd från Ålands Landskapsregering.

Christian Stormbom gjorde många filmproduktioner under årens lopp och här kan man läsa mer om dessa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »