Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 november, 2021 - 11:26Uppdaterad: fredag, 12 november, 2021 - 11:28
  • Peter Ståhlberg, foto Kjell Brändström.

Wasalines vd Peter Ståhlberg gästade Sjöfartens dag

- Pandemin var otroligt tuff för samtliga rederier men vi har nog alla lärt oss att bli kostnadseffektiva och med det är vi laddade inför framtiden, säger Wasalines vd Peter Ståhlberg som satt i den panel som diskuterade covid- pandemins effekt och framtidsutsikter under Sjöfartens dag på Alandica i torsdags.

Med vårt nya miljövänliga fartyg Aurora Botnia så är framtidsutsikterna goda på linjen mellan Vasa och Umeå, menar Wasalines vd Peter Ståhlberg.

- LNG-drift ser jag som ett övergångsbränsle, vi är konstant uppkopplade till motorfabriken Wärtsila och för oss är det också där nyckeln till den framtida lösningen ligger.

Han menar också att samtliga aktörer som Viking Line och Tallink med sina respektive två nya fartyg är väl rustade för framtiden.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »