Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 oktober, 2020 - 18:16

Konstnärer kan dela på 70.000 i turnéstöd

Hur ser en coronakorrekt turné ut? Den frågan ställer Svenska kulturfonden till musiker och konstnärer som under nästa år vill turnera runt Finland.

- Speciellt scenkonstnärer har drabbats hårt av coronakrisen och de 70.000 euro i turnébidrag som vi budgeterat för i år ligger orörda. Därför vill vi nu ge en chans att planera inför nästa år, och fram till den 15 november kan man söka de här pengarna som ett sorts extra stöd, säger Åsa Juslin, ledande ombudsman för kultur.
Det finns dock en hake. För att få ta del av turnebidraget behöver den sökande kunna visa upp en tydlig plan för hur säkerheten ska garanteras under såväl resorna som föreställningarna.

Dessutom tar Kulturmagasinet som vanligt en titt tillbaka på den vecka som gått. Vi hör om allt från balett på Bio Savoy till Läskonditionspasset, virtuella körer och att praktisera ombord på Pommern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »