Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 mars, 2017 - 14:14Uppdaterad: fredag, 22 november, 2019 - 15:29

Verkstadshäng i Norrböle

Verkstadshäng i Norrböle.

Rikard Eklund kör något så ovanligt som is-race. Tävlingen går varje år i februari i Årsunda som ligger utanför Sandviken och är Sveriges enda officiella tävling som körs på naturis. Rikards bil är en Volvo 245 från 1992 bestyckad med rak sexcylindrig BMW-motor

Ifolj gick det alldeles lysande för Rikard på isen då en topphastighet på 272 km/h gav honom en andra plats i tävlingen. I år däremot gick det tyvärr inte så bra då motorn rasade vid uppvärmningen och tävling fick avbrytas för Rikards del. Till vardags jobbar han som verkstadsmekaniker på Teknikpartners i Norrböle där Johan Hedbom är hans verkstadschef. Med Johan fick Kjell & Paavo också en rundvandring i servicehallarna samtidigt som två lastbilar var inne på bromskontroll och motorservice.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »