Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 januari, 2017 - 10:36
  • Soile Vartiainen Foto: Nina Smeds ÅRTV

Åländska ekoodlare efterlyses

Åland ligger bra till när det gäller ekologiskt odlade åkerarealer, hela 20-30 procent är avsatt för ekologisk odling. Men bara en liten del av åkrarna används till ekologisk grönsaksodling. Nu söker man nya ekoodlare för att möta efterfrågan.

Efterfrågan på ekologiskt och närproducerat grönt ökar på Åland. Åland ligger bra till när det gäller ekolgiskt odlade åkerarelaer, hela 20-30 procent är avsatt för ekologisk odling. Men bara en liten del av åkrarna används till ekologisk grönsaksodling. I dag finns det alltför få ekoodlare på Åland och av dem som finns börjar många bli lite till åren. Nu hoppas Soile Vartiainen och de etablerade ekoodlarna att flera börjar odla ekologiska grönsaker och rotsaker. I höstas hölls en grundkurs i ekologisk odling och nu i januari hålls fortsättningkursen på Medis.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »