Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 mars, 2017 - 12:45Uppdaterad: onsdag, 8 mars, 2017 - 13:52
  • Alloy Yee Shong alias TNT och Fryk alias Fredrik Hitonen, foto Anette Franzen

Alloy Yee Shong vill bli hip-hopens ambassadör på Åland

- Genom musik kan man nå folk som talar andra språk. Även om man inte förstår vad de säger kan man dansa till det, säger Alloy Yee Shong.

Alloy Yee Shong, även känd som TNT, kommer ursprungligen från Trinidad men har bott på Åland i fem år. Han har tidigare jobbat som DJ, och för musikstilen hip-hop introducerades han av Fredrik Hitonen, också känd under artistnamnet Fryk
Även om han själv skriver och producerar musik är han kanske mest intresserad av att bli en ambassadör för hip-hopen.
- Jag vill att ungdomar ska veta om hip-hop, och vad det egentligen handlar om, för det handlar om friheten att tala ut om problem, kärlek och passion. Jag vill att Ålands ungdomar ska kunna bli involverade i hip-hopen istället för att vända sig till droger och alkohol. Samtidigt vill jag att de ska förstå att där finns både goda och dåliga sidor, säger Alloy.

Hip-hopen förknippas kanske ofta med teman som droger, våld och brott, men både Alloy och Hitonen håller med om att musikstilen främst ska vara ett sätt att uttrycka vem man är utan att behöva agera tuff.
- Man får prata om vad man vill, men man ska inte behöva försöka vara någon man inte är. Vi kan inte rappa om till exempel det amerikanska livet för vi har inte levt det. Man måste vara sig själv, sade Hitonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »