Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 juni, 2017 - 13:32Uppdaterad: måndag, 5 juni, 2017 - 14:20
  • Det är traktor som gäller då Andreas flyttar runt båtarna på gården
  • Det blir många kåpor som ska lyftas på en säsong för båtfixaren Andreas

Andreas bytte ut kossorna mot båtar

Andreas Danielsson servar och vinterförvarar båtar i Vargata på Vårdö.

Sedan åtta år tillbaka driver han förtaget Vårdö båtvarv och vinterförvaring. Under-90 talet var han bonde och satsade stort på djurhållning men kom senare på att bonderiet inte riktigt var hans grej. Andreas är född i Mariehamn men har rötterna i Vårdö. Han har många fina barndomsminnen från somrarna tillsammans med farfar i fiskejullan på Vårdöfjärdarna, och det var kanske så som intresset för båtar kom till. Andreas har många kompetenser och har bland annat jobbat som motorman, fartygsreparatör, kylmontör och elektriker.  - I tjugo år har jag varit egen företagare men nu känner jag att jag hittat hem. Här får jag använda all min kreativitet och ingen dag är den andra lik, säger Andreas Danielsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »