Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 juni, 2017 - 15:31Uppdaterad: fredag, 30 juni, 2017 - 15:45

Ett år i Louises trädgård - Försommaren

Ett år i Louises trädgård - Försommaren

Den vädermässigt knepiga våren och den lika knepiga försommaren har inte varit vad trädgårdsentusiasten  Louise Karlsson i Ytterby längtade mest av allt efter. Men nu, när vi hunnit nästan halvvägs in i juni, prunkar trädgården och blir bara bättre och bättre dag för dag!

Vintern var mild men när våren kom blev det riktigt kylslaget även om det såg lovande ut i april. Sedan kom maj med flera vädermässiga bakslag och snöiga dagar. För trädgårdsentusiasten Louise Karlsson innebar den ihärdiga kylan i maj bland annat att äppelblommen frös så i år blir det inga äpplen till vintern.
Men kylan har också medfört vissa positiva saker, som att tulpanerna blommade ovanligt länge. I del 2 av vår serie "Ett år i Louises trädgård" är det nu juni och rhododendronen blommar i den del av trädgården som kallas "den gömda trädgården", fuchsiorna har fått flytta ut medan det i växthuset är det full fart på pelargonerna och i "Paradiset" växer det så det knakar, en salig blandning växter som gör människan glad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »