Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 december, 2016 - 11:50Uppdaterad: torsdag, 1 december, 2016 - 11:55

Brandvarnarens dag.

Idag den första december är det inte bara världsaidsdagen och nationaldag i Rumänien och Centralafrikanska republiken, utan även brandvarnarens dag.

Det första elektroniska brandlarmet patenterades redan år 1890, men det var inte förrän 1965 som brandvarnaren uppfanns. Det sedan ytterligare tio år innan brandvarnaren salufördes för allmänheten och den har sedan dess räddat många liv. Särskilt viktig är brandvarnaren kanske just i denna tid på året då vi tänder upp adventsljus och luciakronor i vintermörkret. Förutom att rekommendera allmänheten att ha fungerande brandvarnare hemma håller Mariehamns räddningsverk nu på att kontrollera och vinterrusta brandposterna i stan, berättar brandförman Jan-Ola Karlsson

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »