Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 december, 2016 - 16:00Uppdaterad: onsdag, 21 december, 2016 - 16:15
  • Regnvåta träd i decemberträdgård, foto: ack
  • Jörgen Eriksson och Anki Johansson, foto: ack

Djur och natur - året 2016 i backspegeln

Årets Djur och natur-sändningar har lyft fram smått och stort i naturen under året som gått. I det sista programmet för året blickade vi tillbaka på naturåret 2016

På senhösten kastade det högpatogena viruset H5N8 som orsakar dödlig fågelinfluensa sin skugga över naturåret 2016. Ett år som för oss på Djur och natur, nämligen experterna Anki Johansson och Jörgen Eriksson samt programledaren Anki Karlsson, varit ett händelserikt år.
Bland de höjdpunkter vi blickade tillbaka på i årets sista program var till exempel uttern som med jämna mellanrum besökte Jörgen Erikssons båthus under vårvintern och som lät sig fångas på bild med viltkamerans hjälp.
Försommarens undersköna utflykt bland orkidéerna på Nåtö fyllde oss med minnen och med längtan till en ny sommar. Men det kanske häftigaste av allt var när programmet gästades av geologen Stig Abrahamsson som guidade oss genom Ålands geologiska historia, en resa på hundratals miljoner år men som tillryggalades på blott 50 minuter i etern! Och när man talar om berg är det lätt att tänka på lavar som växer på dem och en synnerligen regnig höstdag ägnade vi oss därför åt de mängder av olika lavar som du kan hitta på bergen i vår natur.
Nu tar Djur och natur en paus över jul- och nyårshelgerna och när vi återkommer så småningom blir det i ett lite annorlunda programformat. Men det berättar vi mer om efter nyår!
God Jul och Gott Nytt År önskar vi, Anki, Jörgen och Anki, er alla lyssnare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »