Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 april, 2017 - 15:38Uppdaterad: onsdag, 26 april, 2017 - 15:42
  • Djur- och naturexperterna Jörgen Eriksson och Anki Johansson, foto: ack
  • Nåtö biologiska station, foto: ack

Djur och natur - fåglar på ett snöigt Nåtö

Onsdagen den 26 april 2017 grydde med naturen insvept i ett vitt och för årstiden tjockt snötäcke. Men det avskräckte varken Djur- och naturexperterna Anki Johansson och Jörgen Eriksson eller fåglarna på Nåtö. Bland annat noterades en dubbeltrast i snögloppet!

Snö är inget hinder för en fågelexkursion så denna ovanligt snöhöljda aprildag drog Djur och naturgänget till Nåtö. Trots den myckna snön var det mycket fåglar i farten, allt från ståtliga havsörnar, ett äldre ärevördigt par, till sjöfåglar, sädesärlor och inte minst en dubbeltrast. Och på blomsterfronten noterades bland annat, blåsippor, vårlök, svalört och även en och annan Adam och Eva som skjutit upp en liten bladrosett. Alla stod de där hukande i snön

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »