Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 november, 2016 - 14:52Uppdaterad: onsdag, 30 november, 2016 - 14:59
  • Våra experter Jörgen Eriksson och Anki Johansson, foto: ack
  • Sjöfåglar, företrädesvis änder, foto: ack

Djur och natur - Virus och bakterier

Fågelinfluensan är ett av de hetaste samtalsämnena just nu. I Djur och natur ägnade vi oss därför till stor del åt virus och bakterier

Förra veckan blev det klart att fågelinfluensaviruset H5N8 som orsakt mängder av fåglars död på kontinenten nu också nått Åland. Men vad är det som gör virus många gånger så mycket besvärligare än bakterier och vad är virus egentligen samt inte minst är virus något som faktiskt lever, därom lär de lärde nämligen tvista? Det var några av många frågor som sökte svar i dagens upplaga av Djur och natur där experterna Anki Johansson och Jörgen Eriksson rätade ut frågetecknen samtidigt som de i ögonvrån följde med en skock änder som simmade utanför bryggan vid spannmålstorken vid Färjsundet. Programledare var Ann-Christine Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »