Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 januari, 2017 - 15:38Uppdaterad: tisdag, 10 januari, 2017 - 15:42
  • Folkhälsans ekonomiska rådgivare Gunilla Holmberg, till höger, med reportern Ann-Christine Karlsson.

Ekonomisk rådgivning för alla åldrar

Januari är ekonomiskt den värsta månaden efter de utsvävningar som jul och nyårshelgerna fört med sig. Det är det många som tycker och bestämmer sig för att försöka styra upp sin ekonomi under det kommande året. En del kanske rentav behöver hjälp av proffs för att få ordning på ekonomin och då kan man vända sig till Folkhälsan.

Gunilla Holmberg är en av de ekonomiskarådgivarna på Folkhälsan och hon ger tips om vad man bör ta i beaktande för att få sin ekonomi i balans och gärna, om det bara är möjligt, även kunna spara en liten slant som buffert. Folkhälsans ekonomiska rådgivare träffar många ålänningar som har kommit i ekonomiskt trångmål av olika orsaker som långtifrån alltid beror på att man lever över sina tillgångar, ofta handlar ekonomisk knipa om att man drabbats av sjukdom eller arbetslöshet. Då kan hjälp av utomstående vara mycket värd.
Numera jobbar Folkhälsans ekonomiska rådgivare även med ungdomar genom kurser på Ålands Yrkesgymnasium där man lyfter frågor som ungdomar inte behövt bry sig om före det är dags att flytta hemifrån och ta ansvar för att få det ekonomiska pusslet att gå ihop.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »