Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 april, 2017 - 13:37
  • Johan Mörn, Ålands fiskare r.f. och Arvid Mörn, Saltviks Jaktvårdsförening, foto: Kjell Brändström

Fiskare och jägare vill trygga Ålands immateriella kulturarv

Ålands Fiskare r.f. och Sunds Jaktvårdsförening går i bräschen för att kommande generationer ska få ta del av det kulturarv, jakten och fisket, som lagt grunden till dagens Åland.

Kulturarv är inte bara handgripliga saker utan även seder och bruk. Det sistnämnda hör till det immateriella kulturarvet. Det konstaterar Arvid Mörn fordförande i Saltviks Jaktvårdsförening och Johan Mörn ordförande i Ålands fiskare r.f.
De hoppas nu få med flera föreningar som vill jobba för detta och bland annat handlar det om möjlighet att kunna lyfta vårjakten till ett immateriellt kulturarv och detsamma gäller för det traditionella fisket. Målet är högt ställt, att Åland få en egen konvention för tryggandet av det immateriella kulturarvet och att denna konvention på sikt ska godkännas av UNESCO.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »