Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 januari, 2017 - 15:31
  • Fredrik Söderberg vid sin padda, ack
  • Fredriks alster, foto: ack
  • Fredrik Söderberg i sin kammare, foto: ack

Fredrik Söderberg - diktare i Ämnäs

På juldagen 1922 såg Fredrik Söderberg dagens ljus. Idag, 94 år ung, sitter han ofta i sin skrivar- och tänkarkammare i hemmet i Ämnäs och funderar på livet och skriver dikter och tänkespråk.

Under ett antal år har Fredrik Söderberg i Ämnäs skrivit ner sina tankar om livet, ibland blir det lite längre alster i bland blir det korta men träffande tänkespråk som är så träffsäkra att läsaren hajar till. Långt över tusen dikter och tänkespråk har det blivit med åren och en del av dessa finns till och med i tryck i små enkla häften medan andra är omsorgsfullt sparade i en stor, tjock, pärm. Somliga texter har han faktiskt även tonsatt. Till 90-årsdagen för 4 år sedan fick Fredrik en dator och numera skriver han på den. Han är också på Facebook där han delar med sig av sina tankar. Själv säger han om sitt skrivande att orden bara kommer till honom och då skriver han ner dem! Vi har hälsat på hos Fredrik och tagit del av hans tankar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »