Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 december, 2016 - 11:24Uppdaterad: onsdag, 7 december, 2016 - 12:03
  • Germundögänget i Vemdalen, foto: privat

Germundö satsar på nybörjarkurser

I väntan på snön drog de åländska utförsåkarna till Vemdalen i Sverige för att utbilda sig till skidlärare. För den som alltid åkt skidor utan att tänka hur man gör blev kursen en annorlunda upplevelse.

 

Det var Svenska skidanläggningars organisation, SLAO som höll i utbildningen i Vemdalen i Härjedalen. Där varvades långa dagar i backen med teori på kvällarna. Ålands radio träffade Mats Häggblom, som är ordförande i Germundö Alpin och hans dotter Sofie som också sitter i styrelsen för att höra mer om utbildningen och hur deras nya kunskaper ska komma till användning här på Åland. Det här med att ha åkt skidor i i stor sett hela sitt liv utan att tänka på hur man gör och att sedan plötsligt sätta sig i skolbänken, var en lite annorlunda upplevelse.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »