Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 februari, 2017 - 10:45
  • Jesper Hagström, foto: Rasmus Ohlin
  • Dekorerad botten på Jespers egenhändigt gjorda redskapspåse, foto: Rasmus Ohlin
  • Picton Castle, foto: Jesper Hagström
  • Hängkoj ombord på Georg Stage, foto: Jesper Hagström

Jesper Hagström - segelfartygsfantast

Sommaren 2010 fick Jesper Hagström sitt första riktiga sommarjobb och det var ombord på museifartyget Pommern där han numera är anställd som museitekniker. Trots att sommarjobbet ombord innebar mindre glamorösa uppgifter som rostknackning och underhållsmålning tändes en kärlek till fartyget och mycket snart kom också en dröm att få komma ut till havs ombord på ett segelfartyg. En dröm han också förverkligade.

Under åren på gymnasiet växte sig drömmen om att kunna segla ombord på ett segelfartyg allt starkare hos Jesper Hagström och efter avslutad skolgång gjorde han slag i saken och sökte till en utbildning ombord på danska Georg Stage. Jesper antogs till utbildningen som gav ytterligare blodad tand vilket ledde till att han när han kommit i land från Georg Stage skickade in ytterligare en ansökan denna gång till det kanadensiska segelfartyget Picton Castle. Även denna gång blev han antagen och på Picton Castle fick han verkligen lära sig segla. Idag återfinns Jesper på Pommern igen där han jobbar som museitekniker och han menar att allt det ha lärt sig på både Georg Stage och Picton Castle kommer väl till pass, särskilt nu när Pommern genomgår omfattande upprustning. Jobbet ombord är intressant men frågan är om Jesper skulle kunna motstå ett eventuellt erbjudande om att än en gång få gå till sjöss på ett seglande fartyg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »