Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 april, 2017 - 13:08Uppdaterad: tisdag, 11 april, 2017 - 13:10
  • Kimmo Mattsson och Åsa Isaksson, foto: ack

Körglädje sjunger åländskt

Mediskören Körglädje ger två konserter i april med idel åländska låtar. Den första konserten är redan nu på onsdag den 12 april i Smakbyn och följande hålls den 23 april i Ålands Kulturhistoriska Museum.

Det känns jätteroligt att kunna bjuda på en konsert med idel åländskt material! Det säger Körglädjes dirigent Åsa Isaksson och får medhåll av sångaren Kimmo Mattsson. Båda två anser att det är en stor ynnest att Åland har så många som skriver texter och att det också finns många kompositörer. Sångerna som framförs på konserterna är ursprungligen inte skrivna för kör, Åsa Isaksson har med ett undantag när gjort körarrangemangen och en låt är skriven och arrangerad av den tidigare körmedlemmen Miina Fagerlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »