Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 januari, 2017 - 15:32Uppdaterad: onsdag, 11 januari, 2017 - 15:40

Läsutmaningar

Den andra januari drog Kulturredaktionen på Yle igång den finlandssvenska läsutmaningen. Ålands Radio har tittat på vad den går ut på tillsammans med Ninni Westerback som ansvarar för Emmaus bokhörna. Dessutom har vi kollat in en läsutmaning för barn under 7 år som stadsbiblioteket i Mariehamn kör just nu.

Läs en gul bok i januari, en inhemsk klassiker med ett A i antingen författarens namn eller i titeln, en rysk klassiker på minst 500 sidor i juli och en bok som en vän rekommenderar i december. Det här är några exempel på utmaningar som den finlandssvenska läsutmaningen kommer med under året. Varje månad har en alldeles speciell utmaning. Tanken är inte att man ska rusa iväg och köpa böcker utan botanisera bland sina egna. Men det kan ju hända att man inte har böcker som motsvarar utmaningarna i alla årets månader och då finns det en fantastisk guldgruva som man kan besöka nämligen Emmaus lilla fina bokhörna. Ninni Westerback blev så inspirerad av läsutmaningen att hon omedelbart lätade fram gula böcker för januari i Emmaus bokhyllor och vi får höra henne dela med sig av olika lästips som passar alla månader.
Dessutom har vi ringt upp bibliotekarien Lise-Lott Ehrnsten på stadsbiblioteket för att höra om deras läsutmaning för barn, "50 böcker att läsa innan du blir 7 år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »