Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 mars, 2017 - 12:54Uppdaterad: tisdag, 21 mars, 2017 - 12:59
  • Lotta och Oscar Åkerman vill minska på fördomarna och öka kunskapen kring Downs syndrom

Lotta och Oscar vill uppmärksamma olikhet på Downs syndrom-dagen

- Jag tycker att vi ska komma ihåg att vi alla är värdefulla, minska på fördomarna och öka kunskapen, och i vår familj firar vi att vi har Oscar, säger Lotta Åkerman om Downs syndrom-dagen.

Internationella Downs-syndrom dagen uppmärksammas den 21a Mars varje år, såväl på Åland som i resten av världen. Men Lotta och Oscar Åkerman firar den på ett lite annorlunda sätt, nämligen genom att steka plättar, som Oscar tycker om.
Dagen kallas också för Rocka sockor-dagen, eftersom den på sociala medier brukas uppmärksammas med att man har på sig olikfärgade strumpor, för att visa att alla är olika.
- Men det viktigaste är att man sprider kunskap, tycker jag. Innan vi fick Oscar hade inte vi heller någon kunskap, säger Lotta.

Oscar går i högstadiet, tycker om att simma och lyssnar på musik. Favoriten är finska Hurriganes.
- Man kan behöva öva en del, men när någonting sitter, som det här med simmningen, så blir man riktigt, riktigt glad. Jag tror att man ofta inte förstår hur viktig ett barns utveckling är, säger Lotta.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »