Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 september, 2017 - 09:38Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2017 - 09:44
  • Karin Rosenberg. Arkivfoto, Ålands Radio

Matlag gör mat för en vecka på två timmar

När Marthas matlag träffas lagas det mat till fem familjer som ska räcka i en vecka, berättar Karin Rosenberg från Ålands Marthadistrikt.

Matlaget har träffats redan en gång denna höst och flera träffar är på kommande. Karin Rosenberg som fungerar som ledare för matlaget berättar att idén är att var och en som deltar i matlaget lagar en maträtt för 20 personer. Maten portioneras sedan ut i matlådor och så byter matlagsmedlemmarna matlådor med varandra. På så vis får man olika maträtter för hela veckan.

- Vid den första matlagsträffen hade vi vegetariskt tema på rätterna som lagades, men vi är också öppna för annan slags mat säger Karin Rosenberg som uppmanar personer som är intresserade av att vara med i ett matlag att ta kontakt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »