Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 mars, 2017 - 13:49

Nypotatis och litteraturpris för Cecilia

- Jag förstår inte varför Mariehamns litteraturdagar alltid måste vara samtidigt som vi ska sätta päron, säger Cecilia Rehn, årets Fogelbergpristagare.

Mariehamnsbördiga Cecilia Rehn och sambon Peter Karlgren är de första som sätter nypotatis i landet i byn Mossala på Houtskär. Men förutom det har hon nu också blivit tilldelad Fogelbergpriset av Pargas bibliotek.
- Det är en väldigt kul grej, det fanns en pastor i Parags, Johan Fogelberg, som tog initiativet till att grunda biblioteket här, och i hans minne delar man varje år ut en tovad hatt och så får man en guldbricka med årtal och namn som ska sys fast på hatten.
Rehn har fått den för att hon är en aktiv förmedlare av litteratur.
- Det kommer med att jag arbetar med barn och äldre och då förmedlar mycket litteratur, och också en aktiv låntagare. Jag har alltid varit en ivrig läsare, säger Rehn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »