Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 april, 2017 - 15:41Uppdaterad: måndag, 10 april, 2017 - 15:55
  • Leena Westerlund gör praliner! Foto: ack
  • Pashaform i trä, foto: ack
  • Leena Westerlund knådar paskideg, foto: ack

Paski-bröd, pasha och chokladpraliner - påskgodis med Leena Westerlund

Paski-bröd och pasha är två läckerheter som har sitt ursprung i den ortodoxa påsktraditionen och chokladpraliner finns överallt. Leena Westerlund i Mariehamn lagar alla dessa godsaker inför den stundande påsken.

I Leena Westerlunds ljusa kök i norra Mariehamn är det full aktivitet inför påsken. När Ålands Radio hälsade på var paski-bröden, som gräddas i smala höga konservburkar, klara att bakas ut och ingredienserna till pashan stod prydligt uppställda på arbetsbänken och i kylskåpet väntade en ljuvlig, välkyld och fast chokladkräm redo att förvandlas till innanmäte i runda chokladpraliner.
Leena brukar också laga egen memma men det blir inte i år, det är numera inte så många som äter memma så det är inte riktigt värt besväret.
- Det räcker bra med paski-bröd, pasha och praliner för de går garanterat åt, säger Leena.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »