Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 mars, 2017 - 15:39Uppdaterad: onsdag, 15 mars, 2017 - 10:43

Påsktuppar och väskor

Påsktuppar och väskor mm - Pysselgruppen jobbar för Röda Korsgården

Sedan i höstas träffas åtta damer varje torsdag i Röda Korsgården och medan pratet flyter och skratten ekar pysslar flitiga händer med trevliga prydnader, smycken och väskor. Allt säljs och pengarna som flyter in tillfaller Röda Korsgården.

Varje torsdag sedan i höstas kommer de från olika håll till Röda Korsgården för några timmars pyssel och trevlig samvaro. Det är den så kallade Pysselgruppen som träffas och kreativiteten när det gäller pysslet är det inget fel på. Utöver mera klassiskt pyssel som påsktuppar och tovade små kaniner, ugglor och till och med mumintroll tillverkar damerna väskor av öl- och läskburkars ringar som virkas samman med grov tråd i granna färger eller i sober silvrig ton. Ringarna används också som bas i olika halssmycken. Gruppen arbetar just nu inför den stundande påskbasaren och hoppas få in en rejäl slant till Röda Korsgården. Gruppen deltog också i julmarknaden och fick då in omkring 1.500 euro för sina produkter.
- Röda Korsgården är en jätteviktig samlingspunkt framförallt för de lite äldre i samhället därför vill vi vara med och dra vårt strå till stacken så att det finns pengar för verksamheten också i framtiden, säger Eva Dahlén som är Pysselgruppens sammankallare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »