Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 mars, 2017 - 13:37Uppdaterad: fredag, 17 mars, 2017 - 13:38
  • Per-Sune "Persan" Söderlund i sin taxi, foto: ack

Persan slutar köra taxi

Efter 23 år som egen taxiföretagare slutar Per-Sune "Persan" Söderlund med sin verksamhet. I alla år har skolskjutsarna varit ryggraden i verksamheten men nu är det slut, idag körde Persan sin sista skolskjuts.

Per-Sune Söderlund, mest känd som Persan, blev taxiföretagare närmast av en slump och idag, nästan på dagen, 23 år senare lägger han ner sin verksamhet. Skolskjutsarna har i alla år utgjort ryggraden i verksamheten och otaliga är de barn som åkt med Persan till och från skolan. Han har faktiskt hållit på så länge att han numera kört skolskjuts för barnen till dem som var barn när han började. Det är faktiskt lite roligt, konstaterar han och denna sista dag har han också fått ta emot presenter av barn som brukar åka med honom. Bland annat har han fått kakor vilket gladde honom mycket! Nu blir det en vecka semester för Persan och sedan väntar ett "vanligt" arbete!
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »