Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 november, 2016 - 14:02Uppdaterad: fredag, 25 november, 2016 - 15:54
  • Anders Berglunds fiskelektyr från 1967, foto Kjell Brändström.
  • Anders Berglund, foto Kjell Brändström.
  • Fiskerullar från Anders Berglunds samling, foto Kjell Brändström.
  • Fiskerullar från Anders Berglunds samling, foto Kjell Brändström

Samlaren Anders Berglund i Rangsby.

I Rangsby bor mångsysslaren och samlaren Anders Berglund. I hans förråd på gården visar han upp en del av alla de fiskrullar och drag han samlat på sig genom åren, vissa objekt är så gamla att det hör till de allra tidigaste fiskerullarna som tillverkades av AB Urfabriken i Svängsta.

Tidigare samlade Anders även på väckarklockor och radioapparater men den samlingen har han sen länge avyttrat. Nu är det fiskegrejer som gäller och nyligen blev han klar med ännu ett uthus på gården vilket ska ge honom möjlighet att ställa fram sin samling på ett mera överskådligt sätt. Anders är också själv  genuint fiskeintresserad men har tyvärr inte kvar sin allra första fiskerulle, den gick till botten då han endast tolv år gammal var på fiskeäventyr med sin morbror. Den bästa fiskeupplevelsen är enligt Anders att pilka abborrar under isen, med gott sällskap och en kaffetermos i väskan blir den upplevelsen total berättar Anders Berglund för programledaren Kjell Brändström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »