Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 augusti, 2017 - 11:47Uppdaterad: tisdag, 12 september, 2017 - 14:12
  • Les Husell, Paavo Salmi och Kjell Brändström på tur med Elin, foto ÅRTV
  • Les Husell, foto Rasmus Olin
  • Les Husell, Paavo Salmi och Kjell Brändström på tur med Elin, foto ÅRTV

Snipan Elin- från vrak till pärla

Elin är byggd på 1930-talet vid bröderna Larsson båtvarv i Kristinehamn. Desto mer information har varit svårt att uppbringa men hon är högst sannolikt ritad av legendaren CG Pettersson säger ägaren Les Husell.

Snipan gick till botten i slutet på 60-talet och blev liggandes som vrak i den svenska västkusten tills den sedermera bärgades i början av 1970- talet. Idag guppar båten tryggt i Östra hamnen tack vare träbåtsentusiasten Les Husell. Vintertid tar han sin kaffetermos och kryper in under presenningen och funderar och planerar  inför kommande säsonger.  - Jag har inte räknat arbetstimmarna säger Les, jag trivs med att lacka och slipa. Snipan Elin är idag blank som en vardagsrumsmöbel och den nuvarande båtägaren är mäkta nöjd med sitt verk.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »