Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juni, 2017 - 13:36Uppdaterad: tisdag, 20 juni, 2017 - 14:24
  • Elsberh Randelin och Therese Andersson, foto Kjell Brändström.

Välkända pappor ska lyfta läsning

Projektet Läsande Förebilder är svårt att missa, iallafall om man åker förbi den stora LED-skylten vid Nya Godbyvägen. - Jag vill att det väcker en fråga i bilen när de kör förbi, säger Elspeth Randelin, bibliotekarie och del av projektgruppen.  

Elspeth Randelin vill att bilderna ska inspirera till läsning, och att föräldrar som åker förbi ska påminnas om att det är viktigt att läsa för sina barn. På skylten rullar bilder på välkända pappor som läser för sina barn, bilder som är tagna av fotograd Therese Andersson. Therese Andersson är själv en hängiven läsare och nappade direkt när hon hörde om projektet. 

Det är flera fotbollsspelare med i projektet, men inte enbart. Det viktiga var att personerna skulle kännas igen direkt, och att det var läsande pappor på riktigt säger Elspeth Randelin. 

Projektet är ett samarbete mellan arbetsgruppen Läsande förebilder, BLICK på Åland, Andelsbanken på Åland, Åland Landskapsregering, Svenska Kulturfonden, samt Nya Åland. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »