Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 mars, 2017 - 15:15
  • Jörgen Eriksson och Anki Johansson, foto: ack
  • Iskallt åkerlandskap i Gottby, foto: ack
  • Vinter i mars, foto: ack

Vårvinter i naturen

Ömsom är det varmt och ömsom är det rejält kallt denna vårvinter! Och just idag när naturpatrullen på Ålands Radio drog ut på jakt efter sköna vårtecken slog vintern till igen med snöfall och isande kall vind!

Under förra veckan och i helgen när våren verkligen började ge sig till känna duggade vårtecknena tätt, allt från underbart kvittrande koltrastar till blåsippsknoppar rapporterades det om på socialamedier. Ålands Radios naturpatrull, experterna Anki Johansson, Jörgen Eriksson och reportern Anki Karlsson, drog till Gottby för att spana efter flyttfåglar och andra vårtecken. Men våren har lite kommit av sig. Det vi möttes av var iskalla vindar och vassa snöflingor. Men visst fick vi ändå ögonen på koltrastar och örnar bland annat. Blåsipporna lyste dock med sin frånvaro idag...

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »