Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 december, 2016 - 12:06
  • Medborgardialog om kommunstrukturen ordnades på Alandica i tisdags och i Godby i måndags. Arkivfoto: Eva Nyberg.

Svalt intresse för medborgardialog

Intresset var svalt för de medborgardialoger som konsulterna PwC ordnade gällande förslagen till framtida kommunstruktur.

Knappt tio personer deltog i måndagens tillfälle i Godby och i går var knappt 15 personer med när dialog ordnades i Alandica i Mariehamn.
- Vi hade kanske räknat med 15-20 personer per gång, så det kom något färre än vi hade trott, säger Oskar Lannerhjelm på PwC.
Deltagarna fick arbeta i grupper och sammanställa åsikter som de lämnade in skriftligt. De kommer sen att finnas med som bilagor till den slutrapport som PwC lämnar till landskapsregeringen.
Oskar Lannerhjelm säger att det fortfarande finns en möjlighet för den som vill att lämna in sina åsikter om den framtida kommunstrukturen genom att maila dem till fredrik.b.carlsson@se.pwc.com.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »