Publicerad: lördag, 6 maj, 2023 - 20:06
  • Olivia Ulenius tar emot bollen. Foto: Owe Sjöblom

ÅU vann stort över PK-35

Åland United vann med hela 6-0 över PK-35 Vanda på hemmaplan på lördagen.

Inledningsvis vad det gästerna som hade hand om bollen och så såg det egentligen ut stora delar av matchen, PK-35 rullade mycket boll men det var Åland United som gjorde målen. När ÅU fick bollen och tog initiativet var de mycket effektiva.

1-0 kom redan efter nio minuter när Dana Leskinen gjorde sitt första mål för dagen. Efter ytterligare nio minuter nickade Anna Nurmi in en hörna och det var 2-0. Efter en dryg halvtimmen blev Dana Leskinen nergjord i straffområdet och hon tog själv hand om straffen som betydde 3-0. Det fjärde målet kom bara ett par minuter senare när Sanni Ojanen nickade in en ny hörna.

I den andra halvleken var matchbilden densamma. Ytterligare en hörna resulterade i mål när Taylor Aylmer skruvade in den direkt efter 57 minuter. Slutresultatet fastställde inhopparen Tilda Råtts med tolv minuter kvar av ordinarie tid.

I och med segern klättrade ÅU upp till fjärde plats i tabellen med sex poäng efter fyra matcher. Inkommande lördag väntar Ilves i Tammerfors.