Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 september, 2024 - 06:04Uppdaterad: torsdag, 19 september, 2024 - 06:05
  • Medine rekryterar till sjukvården. Arkivfoto.

Finskt bemanningsföretag vill rekrytera till den åländska vården 

Sedan slutet av augusti rekryterar bemanningsföretaget Medime personal till Åland.

Medime är det första finska bemanningsföretaget inom social- och hälsovårdssektorn som fått tillstånd att bedriva verksamhet här.  

Man rekryterar både ålänningar och personal utifrån. För tillfället söker man efter åländska samarbetspartners och planerar bemanna både privat och offentlig åländsk sjukvård.  

I anställningsintervjuer är man noga med att kontrollera svenskakunskaper, säger Piamari Kaario, account manager på Medime.  

Gällande sparåtgärderna just nu på Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, och det vikariestopp som för tillfället råder säger Piamari Kaario att man har en bra bild av läget på Åland.  
– Det är inte annorlunda på Åland än det är runt omkring i världen. Vi ser likande situationer med besparingar i Sverige, Norge och i övriga Finland. Personal behövs alltid, jag har stor tillit till att man kan göra bemanning också kostnadseffektivt, säger hon. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »