Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 september, 2024 - 16:16Uppdaterad: fredag, 20 september, 2024 - 16:58
  • Henrik Sundberg. Foto: Rasmus Karlsson

Nu är festen i gång: ”Folk är glada och nöjda” 

Henrik Sundberg vid Bolstaholms gård steg upp före sex på fredagsmorgonen och kommer i säng först efter midnatt. Skördefesten är en av årets stressigaste helger för många gårdar. Men förmodligen också den roligaste. 

Henrik Sundberg konstaterar att vädret varit fint och att besökarna börjat strömma till under fredagen. I fjol sökte sig över 13 000 personer och hela 37 turistbussar till Bolstaholm i Geta, och också i år räknar Sundberg med liknande siffror.  

– Det brukar vara bilkö från Mariehamn norrut till Geta. Åland visar sig från sin bästa sida då det är skördefest, säger Henrik Sundberg till Ålands Radio på plats på Bolstaholm vid 15.30-tiden på fredag 

Bolstaholm har profilerat sig som “barnens gård” och bland aktiviteterna för de yngre deltagarna märks bland annat tramptraktorrally, luftgevärsskytte och ponnyridning. 

– Grundtanken med skördefesten är att det ska vara lokalt producerade produkter som man säljer. På Öland har de också en skördefest, men där är det lite spretigt och säljs många olika typer av produkter. Men det passar perfekt att ha på en ö – är du på Åland så är du på skördefest den här helgen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »