Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 oktober, 2024 - 10:27Uppdaterad: onsdag, 2 oktober, 2024 - 10:28
  • Äpplen lastas ombord på Albanus. Foto Josefina Jansson
  • Det var en vacker morgon då lastningen skedde. Foto: Josefina Jansson
  • Både äpplen och inlagd strömming lastas ombord. Foto: Josefina Jansson

Albanus på väg mot strömmingsmarknad och skutträff i Helsingfors

På onsdagsmorgonen la galeasen Albanus ut från kaj vid Sjökvarteret för en färd mot den årliga Strömmingsmarknaden i Helsingfors. En resa skeppet gjort 35 gånger tidigare och en tradition som man inom föreningen håller hårt på.  

Med sig på resan har man produkter från åländska mathantverkare. Produkter som sedan säljs vid strömmingsmarknaden i Helsingfors.

Det är inte bara marknad som väntar i Helsingfors utan också möjligheten för besökare att kliva ombord på Albanus och andra öppna skepp och så avslutas hela evenemanget med en skutträff. 

Vi gjorde ett besök vid Albanus igår tisdag då lastningen och provianteringen pågick som bäst och träffade där äppelodlaren Peder Blomsterlund, fartygsansvarige Christian "Kiku" Stenbäck och matansvariga Inger Nygård.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »