Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 oktober, 2024 - 15:13Uppdaterad: måndag, 7 oktober, 2024 - 17:39

Oasen föreslår budget i balans – fokus på trygghet

Oasen boende- och vårdcenter har presenterar ett budgetförslag i balans för 2025 där verksamhetskostnadernas netto budgeteras totalt till 5 695 879 euro, en ökning med ca 3,6 procent.

Personalkostnader ökar med ca 207 000 euro eller 3,96 procent i jämförelse med budget 2024. Men samtidigt har Oasen budgeterat för ökade verksamhetsintäkter på 3,64 procent. T.f. Förbundsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen beskriver 2024 som ett år med extremt många förändringar och att man nu eftersträvar stabilitet och trygghet. Personalen har bland annat erbjudits säkerhetsutbildning, alla boende har fått dela med sig av sin livsberättelse och genomgått en RAI-bedömning i syfte att bli ännu träffsäkrare i den individuella vårdplanen. Bland de investeringar som föreslås ryms bland annat uppdaterade personalutrymmen och trädgårdsprojekt i syfte att göra utomhusmiljöerna mer vistelsevänliga. Ägarkommunerna har fram till fredag 11 oktober på sig att komma med sina remissvar. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »