Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 augusti, 2024 - 16:12Uppdaterad: fredag, 16 augusti, 2024 - 20:17
  • Dan Mikkola är styrelseordförande för IFK Mariehamn. Montage: Ålands Radio

20 procent högre sponsorintäkter skulle ge IFK en chans i den ekonomiska matchen 

Spelarbudgeten är avgörande, men IFK Mariehamns styrelseordförande Dan Mikkola vill absolut inte klaga på sponsorerna.

IFK Mariehamns styrelseordförande Dan Mikkola håller med den tidigare tränaren Bruno Romão om att klubben behöver en något större spelarbudget för att kunna hävda sig i ligan. 

– Det finns ett väldigt starkt samband mellan ekonomiska resurser och läget i tabellen. Det bevisas väl ganska tydligt av att IFK ligger näst sist och Ekenäs sist, och vi är de klubbar som har minst spelarbudget, säger Mikkola. 

Ekonomiskt sett ligger klubben cirka 100-150 000 euro efter de närmaste konkurrenterna i tipsligan, medan sponsorintäkterna i nuläget uppgår till ungefär en halv miljon. Enligt en överslagsräkning skulle alltså en 20-procentig ökning av sponsorintäkterna ge IFK Mariehamn en chans i den ekonomiska matchen. 

Dan Mikkola håller med om matematiken, men konstaterar att det i praktiken är en helt annan sak att skramla ihop pengarna: 

– Då skulle vi vara ikapp och förbi, allt annat lika. Men det är ett jättejobb att komma dit. Och inte sitter jag här och klagar på de åländska sponsorerna. De bidrar med 500 000 euro per år, det är inte lite. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »