Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 oktober, 2024 - 15:23Uppdaterad: onsdag, 23 oktober, 2024 - 15:27

Ålands fiskare är kritiska till ökade strömmingskvoter

Ålands fiskare är kritiska till att fiskekvoterna för strömming blir betydligt högre under 2025 jämfört med 2024.

Mikael Lindholm som är ordförande för Ålands fiskare r.f anser att beslutet att öka kvoterna är fel med tanke på alla larmrapporter om att strömmingsbeståndet är i dåligt skick. EU:s jordbruks- och fiskeråds beslut om nästa års kvoter innebär att Åland får fiska omkring 3 200 ton strömming i Bottenhavet och 2 800 ton strömming i Östersjön. Tom Karlsson som är sakkunnig inom fiskeri vid landskapsregeringens fiskeribyrå säger att beslutet är fattat enligt rekommendationer från Internationella havsforskningsrådet, ICES. 
–  De har en gaffel med en lägre nivå och en högre nivå på kvoterna och beslutet blev enligt den lägre nivån, vilket var den nivån landskapsregeringen ville stödja, säger Tom Karlsson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »